Interview

Bart Pijpers

Directeur Even Werkt!

Bart (36) woont samen met zijn vriendin Nicolette en zijn pasgeboren zoon Arthur in Bergen op Zoom. 3,5 jaar geleden is Bart gestart bij Wyzer, eerst als directeur Bedrijfsvoering & Zorg, daarna snel doorgegroeid naar de directeurspositie bij Even Werkt! Daarvoor heeft hij zijn werkervaring opgedaan in verschillende functies bij detacheringsorganisatie Maandag.

Kun je me wat meer vertellen over je carrière in de detachering? Wat heeft je ertoe gebracht om in deze branche te belanden?

Belanden, precies het goede woord. De detacheringsbranche is geen bewuste keuze geweest. Na mijn universitaire studie heb ik een coaching opleiding gedaan en werkte ik daarna in Café Orloff, een grand café in Utrecht. Een studievriend van mij had destijds een uitzendbureau en zag daarin ook wel een rol voor mij weggelegd. Het betrof een 360 graden rol: ik was recruiter en accountmanager in één en we focusten ons op het uitzenden van studenten in het onderwijs. Deze rol ging mij erg goed af, maar ik zocht tóch meer uitdaging. Een collega van destijds was gestart bij detacheringsorganisatie Maandag en daar zochten ze nieuwe collega’s. Daar ben ik destijds echt op nul begonnen. Met mijn vaardigheden op het gebied van accountmanagement ben ik gestart in de functie van accountmanager onderwijs en met mijn leidinggevende capaciteiten kon ik snel doorgroeien naar de functie van vestigingsdirecteur woningcorporaties. Al na een periode van negen maanden ben ik naar Den Haag gegaan om daar als vestigingsdirecteur te starten. In Den Haag ben ik begonnen met nieuwe ideeën, mijn aanpak en een nieuw team. Samen met mijn team gingen we als een raket. Binnen korte tijd hebben we de grootste groei kunnen realiseren van alle kantoren in Nederland. Onze divisie onderwijs en zorg waren zo succesvol dat we deze twee onderdelen hebben afgestoten en hebben ondergebracht in een nieuw kantoor. Na al deze successen was ik zelf ook klaar voor een nieuwe uitdaging en toen kwam The Recruitment Agency op mijn pad. Via Laurie ben ik succesvol bemiddeld naar mijn huidige werkgever in de rol van directeur. In mijn huidige directiepositie mag ik nieuwe zaken opzetten en uitbouwen en kan ik door mogelijkheden te zien kansen pakken en succesvol zijn. Mijn huidige werkgever is een hele leuke club van mensen. Met de overname van Even Werkt! kreeg ik er een heel nieuw vakgebied bij, namelijk burgerzaken. Een heel nieuw vakgebied voor mij binnen de publieke sector. Het detacheren van professionals is het leukste wat er is. De diversiteit is mooi en de bijbehorende uitdagingen binnen de arbeidsmarkt ook.

Wat zijn de leukste aspecten van jouw functie?

Wat voor mij het allerleukste is, is het (blijven) groeien in resultaten. Werk is gewoon niet leuk als de resultaten achterblijven. Daarnaast werk ik graag in een resultaatgerichte omgeving, dat trekt ook een bepaald type collega’s aan en dat spreekt mij aan en daar krijg ik ook energie van. Het liefst werk ik samen met ambitieuze collega’s, bij voorkeur collega’s die graag op mijn stoel willen gaan zitten. Mijn coach achtergrond komt hierbij ook goed van pas. Het ontwikkelen en laten groeien van talent in mijn team. Daarnaast hanteer ik graag een coachende stijl van leidinggeven. Ik ben geen type dat directief is of sterk op instructie gericht is. Liever vanuit vertrouwen en vooral coachend.

Wat is het meest uitdagende dat je hebt meegemaakt sinds je directeur bent geworden?

In mijn huidige functie heb ik een MT-rol, maar in mijn functie hiervoor bij Maandag had ik de leiding over een eigen kantoor. Ik heb nu meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheden. In mijn rol nu, moet ik meer een generalist zijn, bijvoorbeeld op het gebied van juridische zaken. Die ontwikkeling vind ik wel super leuk. Ik bijt me graag vast in zaken die ik nog niet eerder aan de hand heb gehad. Denk hierbij aan juridische zaken, budgetplanning met een eigen P&L, marketing, talentmanagement, het opzetten van leertrajecten etc. Onze organisatie groeit ongelooflijk hard, dat zorgt ervoor dat een generalistische aanpak nodig is. Het eerste jaar van Even Werkt! Was de meest uitdagende. In dat jaar was ik betrokken bij de acquisitie van Even Werkt!, het traject van overname en de implementatie ervan in onze eigen organisatie. De uitdaging was pittig, maar wat een geweldige uitdaging om te mogen doen.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen in je carrière en dat je altijd hebt onthouden?

In het verleden heb ik een advies gekregen van de commercieel directeur en hij zei mij: Manage wat je ziet en niet wat je hoort. Daarvoor moet je dus zelf goed kunnen kijken en observeren en situaties en mensen goed in kunnen schatten. Je moet kijken, je vastbijten en een situatie kunnen doorgronden en vervolgens de juiste vervolgstap zetten.

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit als directeur, als die al bestaat?

Mijn dagen als directeur bij Even Werkt! verschillen echt per dag. Ik krijg veel energie van externe afspraken dus ga ik graag mee naar afspraken. Daarnaast ben ik te vinden op ons kantoor in Utrecht en bezoek ik met regelmaat onze opdrachtgevers. Op kantoor overleggen we met ons team, heb ik directie overleggen en regel ik zaken met betrekking tot onze backoffice. Daarnaast bestaan mijn dagelijkse werkzaamheden uit het ondertekenen van contracten, advies geven, overleg met HR, overleg met onze jurist en ben ik van A tot Z verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Dit is heel divers en afwisselend van personeelsfeest tot jubileum en daarnaast alle uitdagingen op de arbeidsmarkt en de oplossingen die daarbij horen. Denk bijvoorbeeld aan instroomprojecten, het opzetten van traineeship en inrichten van opleidingen. We breiden uit en behouden onze mensen door specialisatie en talentmanagement.

Wat beschouw je als je grootste professionele prestatie tot nu toe?

Er zijn meerdere succesvolle momenten uit mijn carrière waar ik met plezier op terugkijk. Bijvoorbeeld als accountmanager de beste binnen mijn vakgebied zijn of de grote en snelle groei van 60% die we hebben bewerkstelligd met het kantoor in Den Haag in mijn tijd bij Maandag was er een, maar ook in mijn huidige rol de acquisitie en overname van Even Werkt! Maar ook de groei van medewerkers naar andere functies binnen mijn team. Mensen verder brengen en daaraan bijdragen is misschien wel mijn grootste succes en geeft mij persoonlijk ook veel voldoening. Als ik me maar ergens in vast mag bijten en daarvan resultaat mag zien.

Heb je nog speciale plannen of doelen voor jezelf?

Ik ben net een maand geleden vader geworden van Arthur en die rol vind ik ongelooflijk belangrijk. In mijn rol als vader wil ik het beste van mezelf laten zien. Ik ben goed in mijn vak, maar dit is compleet nieuw voor mij en nog zoveel belangrijker.

Kun je me vertellen over een waardevolle mentor of inspirerende figuur in je carrière?

Tijdens mijn carrière heb of had ik geen mentor. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Van het sparren met de directie, het overleggen met mede MT leden, bellen met mensen uit mijn directe omgeving, contact met opdrachtgevers, daar haal ik inspiratie uit. Daarnaast wil ik graag fit en scherp zijn. Daarom zorg ik goed voor mezelf.

Welke eigenschappen waardeer je het meest in je teamleden?

De eigenschappen die ik het meeste waardeer in mijn teamleden zijn: gedrevenheid, intrinsieke motivatie, professionaliteit, afspraak is afspraak, mentaliteit, vertrouwen en mensen die vrijheid aankunnen en daarbij verantwoordelijkheid nemen.

Als je een advies zou kunnen geven aan je jongere zelf toen je net begon als directeur, wat zou dat dan zijn?

Nu terugkijkend heb ik geen advies voor mijn jongere zelf, behalve ‘leer van je fouten’. Ik heb overal altijd alles uitgehaald wat er in zat en ik heb in al mijn functies een goede tijd gehad en er veel aan te danken gehad. Ik heb veel mogen leren en veel kansen gekregen. De vele fouten die ik heb gemaakt zijn nodig geweest om me te kunnen ontwikkelen als mens en professional, dus als ik mijn jongere zelf daarvoor zou waarschuwen zou ik me nu minder goed ontwikkeld kunnen hebben.

Heb je een motto?

Wel een goede vraag, maar ik heb niet echt een motto. Wel heb ik een overtuiging: volg je hart!

Welke ontwikkelingen en/of trends zie jij binnen de detacheringswereld?

De arbeidsmarkt en de detacheringsbranche zijn onderhevig aan vele veranderingen en trends. Waar wij mee geconfronteerd worden is de ontzettende krapte op de arbeidsmarkt en de vrijblijvende instelling van kandidaten. Daarnaast zien veel opdrachtgevers nog niet de gevolgen van de krapte op de langere termijn, zeg de komende 20 jaar. We krijgen dan te maken met structureel meer uitstroom dan instroom in de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze uitdaging gaat antwoord geven op de vraag: hoe ga je in de toekomst succesvol zijn én blijven? We zien wel dat er veel opdrachtgevers zijn die kandidaten sneller in vaste dient willen nemen. Om alle ontwikkelingen bij te kunnen blijven benen, blijven wij kandidaten met potentie opleiden en ontwikkelen om ze zo klaar te stomen voor de arbeidsmarkt van nu en van de toekomst. Investeren komt van twee kanten, onze opdrachtgevers vraag ik dan ook om ons te helpen, hén te helpen door starters een kans te geven.

Welke eigenschappen moet je bezitten om succesvol te kunnen zijn in een directiepositie?

Wat mij betreft moet je vooral zelfredzaam zijn, met een scherpe blik kunnen kijken en het belang van het bedrijf voorop kunnen zetten. Ik kijk zelf graag met een open mind naar zaken en met een kritische blik naar de eigen organisatie en mijn eigen handelen. Daarnaast zijn wat mij betreft uitstraling en zichtbaarheid ook van belang.

Heb je advies voor jonge professionals die willen starten in de detacheringswereld?

Een goed advies voor jonge professionals in de commerciële arbeidsbemiddeling is er eentje: hou vooral vol! Ga veel ervaring op doen en leer omgaan met successen, maar zeker ook met tegenslagen en tegenvallers. In dit vak is veerkracht super belangrijk en als je dat bezit en kunt schakelen tussen successen en tegenvallers dan is het het allerleukste vak! Elke plaatsing is een succes!